Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Pszichológia+Asztrológia=Önismeret képes leírás - Pszichológiai asztrológia.tlap.hu
részletek »

Pszichológia+Asztrológia=Önismeret - Pszichológiai asztrológia.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: pszichologiai-asztrologia.tlap.hu » Pszichológia+Asztrológia=Önismeret
Keresés
Találatok száma - 8 db
Pszichoasztrológiai alapelvek

Pszichoasztrológiai alapelvek

A pszichológiai asztrológia nem más, mint az asztrológia személyiségközpontú, fejlődésorientált formája. Az asztrológiai tudás mellett pszichológiai alapismeretekre épül. A belső pszichés karakter feltárásán keresztül segít megérteni az egyén életébe alapvetően tanulási szándékkal bevonzott élethelyzeteket. Önismereti célzattal utat mutat, segítve az egyént a fejlődésben, élethelyzeteinek megoldásában. A klienst partnerként és felnőttként kezeli, aki képes a helyes döntéseket meghozni önmaga érdekében az asztrológia által mutatott tükör segítségével. Mindez felelősségteljes hozzáállást kíván a tanácsadó részéről.

Pszichológiai asztrológiáról

Pszichológiai asztrológiáról

A pszichológia, vagy lélektan a lelki jelenségek tudománya, mely a psziché felépítését, belső összefüggéseit, fejlődését, zavarait vizsgálja, s a felismert összefüggéseket alkalmazza a nevelésben, gyógyításban, társadalmi folyamatokban. Az asztrológia, mint analógiákra épült ősi szimbólumrendszer, szintén leképezi az egyén belső felépítését, működését, mutatja annak zavarait, és fejlődési lehetőségeit. Más nyelvezetet használ a két tudomány, de valójában mindkettő az emberről, annak teljességéről, sokszínűségéről szól.

Asztrológia = Pszichológia

Asztrológia = Pszichológia

Az asztrológia, amely több ezer éves rendszer, most újra fellendülőben van. Belső lényegét tekintve azonban nem azonos a bulvársajtóban megjelenő útmutatókkal! A mai kor megköveteli az asztrológia és pszichológia összekapcsolását, mely a régmúltban is közös gyökereket mondhat magáénak. Pszichológiai asztrológia, mely nem más, mint az asztrológia személyiség központú, fejlődés orientált formája. Az asztrológiai tudás mellett pszichológiai alapismeretekre épül. A belső pszichés karakter feltárásán keresztül segít megérteni az egyén életébe alapvetően tanulási szándékkal bevonzott élethelyzeteket. Önismereti célzattal utat mutat, segítve az egyént a fejlődésben, élethelyzeteinek megoldásában. A klienst partnerként és felnőttként kezeli, aki képes a helyes döntéseket meghozni önmaga érdekében az asztrológia által mutatott tükör segítségével.

Pszichológiai asztrológia magazin hírek
Mi derül ki a párkapcsolatról a horoszkóp alapján? Kérdések és válaszok!
Mi derül ki a párkapcsolatról a... Összegyűjtöttem azokat a gyakori kérdéseket, amelyek az évek során felmerülnek, ha párkapcsolati elemzésről, párhoroszkópról van szó. Bevallom, vannak köztük általam megválaszolhatatlannak tartott kérdések is, sőt olyanok is, amelyeket meg lehetne ugyan válaszolni, de nem hinném, hogy előrébb mozdítaná a két ember szerelmi ügyét. A 18-as szám a kérdések...
Az elválasztódás idejét éljük!
Az elválasztódás idejét éljük! A Szaturnusz égi útjának következő fázisába a Skorpió csillagkép előterébe...
Válság? Változz és változtass!
Válság? Változz és változtass! „Azok az emberek, akik csak akkor akarnak meggyógyulni, ha az fájdalommentes,...
Asztrológiai pszichológia

Asztrológiai pszichológia

Sorselemzés a Huber-féle horoszkóp típusokkal: A svájci Huber házaspár különféle horoszkóp típusokat alkalmazott annak érdekében, hogy átfogó képet kapjon egy személy fejlődési folyamatairól. A horoszkóp típusok felölelik a múltbeli személyiségünk fontos vonásait, képet kaphatunk a jelen életbeli tulajdonságainkról és bepillanthatunk a fejlődés további lehetőségeibe, valamint a lelkünk igazi akaratát és késztetéseit is megérthetjük.

Mi az, hogy pszichoasztrológia?

Mi az, hogy pszichoasztrológia?

Az ember szeretné érteni a világot, hogy az miért olyan, amilyen. Mitől olyan szép, olyan szörnyű és egyben titokzatos is. De leginkább az embert szeretné megismerni. A társát, a szüleit, a gyermekeit, a barátait. Hogy megértse, miért a sok harc és konfliktus, a temérdek rossz választás, az önsorsrontás. S végül, hogy önmagát megismerje. Megtudja, miért éli éppen ezt az életet? Az ember szeretné az eseményeket, a folyamatokat kiismerni. Megtalálni a törvényszerűségeket, ami azokat működteti. Meg lehet kérdezni, vajon tudomány-e az asztrológia. Vagy művészet? Matematika? Intuíció? Ma mármint objektív ténnyel számolunk a tudattalan működésével, holott e területet még senki nem látta, nem mérte, s mind a mai napig nincs rá tudományos bizonyíték. Végül is a lélek is szubjektív, ennek ellenére senkinek nem jut eszébe megkérdőjelezni a létét.

Asztro+Pszicho= Pszichoasztrológia

Asztro+Pszicho= Pszichoasztrológia

Az asztrológia a pszichológiából eredő megismerés, mégpedig minden fenntartás nélkül, hiszen az asztrológiában összpontosul a régi korok minden pszichológiai ismerete. C. G. Jung: Megjegyzés Az aranyvirág titkához Az asztrológia, amely több ezer éves rendszer, most újra fellendülőben van. Belső lényegét tekintve azonban nem azonos a bulvársajtóban megjelenő útmutatókkal! A mai kor megköveteli az asztrológia és pszichológia összekapcsolását, mely a régmúltban is közös gyökereket mondhat magáénak.

Asztrológia és pszichológia

Asztrológia és pszichológia

Amikor elmélyülünk a szellem és a lélek világában, előbb-utóbb felmerül a szükség: csak az intúíció, a hagyományok, a szimbólumok, a pszichológia tanulmányozása vezethet a megfoghatatlan megérzéséhez, megértéséhez. Az asztrológia a pszichológia segítségül hívásával sem nyújt a kérdésekre azonnali gyógyírt, rögtöni megoldást, ám a keresés során már mi magunk is változunk, elindulunk valahová - tehát közeledünk fejlődési célunkhoz. A belső utazás olykor kényszerből ered, ha a sors jelzései nyomán esetleg egy kisiklott élet, a megakadályozott képességek miatt kell elindulni a belső transzformációk útján.

Humanisztikus asztrológia

Humanisztikus asztrológia

A humanisztikus asztrológia a Vízöntő-kor asztrológiája. Kreatív, minden újra nyitott, elfogulatlan és önálló gondolkodású társakat igényel. Mert sokan sokfelé sokfélét hallottak, olvastak az asztrológiáról - ám aki velünk tart, a legjobban teszi, ha egy időre félreteszi azt idáig tanultakat. Új fiókot nyit a humanisztikus asztrológiának az elméjében. Tágas fiókot, amelybe mindaz belefér, ami majd az újonnan megismertekkel illeszkedik. Ami pedig illeszthetetlen, azt ne tekintse cáfolatnak vagy ellenérvnek, csupán nem oda való elemnek - egy másik rendszer darabkájának.

Tuti menü