Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Richard Tarnas szerint a Grof által leírt születési fázisok (alapvető perinatális mátrixok, BPM-ek) megfeleltethetőek bizonyos planetáris energiáknak. - Pszichológiai asztrológia magazin
részletek »

A születési fázisok asztrológiai megfelelői

A pszichológiai asztrológia magazin helyet biztosít minden olyan publikáló számára, aki e két terület integrált, holisztikus egységében gondolkodik asztrológiai tanácsadó, embereket segítő munkája során.
Pszichológiai asztrológia magazin
Itt vagy: Pszichológiai asztrológia magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
A születési fázisok asztrológiai megfelelői
A születési fázisok asztrológiai megfelelői
Végvári Edit - transzperszonális szemléletű pszichológus
Richard Tarnas szerint a Grof által leírt születési fázisok (alapvető perinatális mátrixok, BPM-ek) megfeleltethetőek bizonyos planetáris energiáknak.
A BPM I. - azaz amikor a magzat primer egységet él meg az anyával a kontrakciók beindulása előtt - a Neptunusz bolygó nergiáját képviseli. Ha ez pozitív élmény, megtapasztalható a kozmikus egység (ez esetben a Jupiter "finomhangolja"). Ha ez negatív, és démoni jelenségeket kénytelen a magzat megélni - Grof szerint - karmikus okokból , akkor a Szaturnusz is fényszöget ad a Neptunuszhoz.

A BPM II. szakaszba lépéskor is - amikor elindulnak a kontrakciók, azaz a baba szorongató hatásnak van kitéve - a Szaturnusz/Neptunusz hatás érvényesül. Értelemszerűen emiatt az egész BPM II. (fájások már vannak, kiút még nincs) teljesen a Szaturnusz uralma alatt áll. Alapmintaként megmarad minden olyan kellemetlen élethelyzethez, ahol az ember passzív és tehetetlen.

A BPM III. - a szülőcsatornán való áthaladás - a halál és újjászületés harca, nagyon intenzív testi ingerekkel, emiatt a Plútó bolygót rendelhetjük hozzá.

A BPM IV. - ami a világrajövetel aktusát írja le - az anyai testből való kiszakadás, és egyfajta megszabadulás, a szülőcsatornából való kilépés - kirobbanás - az Uránusz bolygóhoz kapcsolható analógia.

Dr. Kevin Prosnick, Inner Door, 1996 könyv alapján
Hirdetés


Végvári Edit
transzperszonális szemléletű pszichológus
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - születési fázisok, alapvető perinatális mátrixok, BPM-ek, bolygó analógiák
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-11-18 09:17:49
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü