Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Könyvajánló képes leírás - Pszichológiai asztrológia.tlap.hu
részletek »

Könyvajánló - Pszichológiai asztrológia.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: pszichologiai-asztrologia.tlap.hu » Könyvajánló
Keresés
Találatok száma - 7 db
Artemisz asztrotankönyv-ajánló

Artemisz asztrotankönyv-ajánló

Balogh Endre dr.: Az ég nyílt titkai Bevezetés az asztrológiába - Szerzői magánkiadás Baktay Ervin dr.: A csillagfejtés kézikönyve Kairosz/Könyvfakasztó Kiadó 2000 Brigitte Hamann: A tizenkét archetípus Bioenergetic Kiadó 1998 Dubravszky László dr.: A tradicionális asztrológia tankönyve Bioenergetic Kiadó 2001 Franz Boll - Carl Bezold: Csillaghit és csillagfejtés Asztrológia történet - Helikon Kiadó 2005 Friedrich Schwickert: Asztrológiai elemek Sindbad Kiadó 1998

A személyiség fejlődése

A személyiség fejlődése

A személyiséget mint az ember teljességének kifejeződését C. G. Jung a felnőtt ember ideáljaként írta le, amelynek tudatos megvalósítása az élet delén túl az emberi fejlődés végcélja. Ennek eszköze az individuáció. Munkássága vége felé Jung e cél megértésére és leírására szentelte a legnagyobb figyelmet. Ugyanakkor köztudomású, hogy az én a gyermek- és fiatalkorban keletkezik és szilárdul meg. Elképzelhetetlen lenne az individuációs folyamattal foglalkozni anélkül, hogy a fejlôdés ezen korai szakaszával ne törődnénk. A kezükben tartott kötet olyan válogatás, amely Jungnak a gyermekkor pszichológiájáról szóló írásait tartalmazza. Ennek magvát az a három előadás alkotja, amelyet Az analitikus pszichológia és a nevelés címmel tartott. Jung úgy véli, hogy a szülők és nevelők lelki állapota mértékadó a gyermek növekedési és érési folyamatában, különösen a szokatlanul tehetséges gyermekek esetében. A szülők közötti nem kielégítő lelki viszony fontosságát a gyermekkor pszichogén zavarainak okaként hangsúlyozta, ezért szinte kínálta magát, hogy A házasság mint lelki kapcsolat című munkáját is belevegyük a kötetbe. Hogy a gyermekkor problémakörét összekössük a felnőtt ember önmagává válásával, ezért ebben a válogatásban kapott helyet A személyiség alakulásáról című tanulmány is, amely - a cím és a tartalom alapján - tökéletesen ideillik.

A 12 archetípus

A 12 archetípus

A szerző minden archetípust, azaz állatövi jegyet igen sokoldalúan mutat be. Leírja fejlődési feladatát, pszichológiai megfelelőjét, szimbólumát és mitológiáját, kapcsolatát a tarot-val, a Változások Könyvével, felsorolja színeit, növényeit, ásványait és tájait.

Pszichológiai asztrológia magazin hírek
Mi derül ki a párkapcsolatról a horoszkóp alapján? Kérdések és válaszok!
Mi derül ki a párkapcsolatról a... Összegyűjtöttem azokat a gyakori kérdéseket, amelyek az évek során felmerülnek, ha párkapcsolati elemzésről, párhoroszkópról van szó. Bevallom, vannak köztük általam megválaszolhatatlannak tartott kérdések is, sőt olyanok is, amelyeket meg lehetne ugyan válaszolni, de nem hinném, hogy előrébb mozdítaná a két ember szerelmi ügyét. A 18-as szám a kérdések...
Az elválasztódás idejét éljük!
Az elválasztódás idejét éljük! A Szaturnusz égi útjának következő fázisába a Skorpió csillagkép előterébe...
Válság? Változz és változtass!
Válság? Változz és változtass! „Azok az emberek, akik csak akkor akarnak meggyógyulni, ha az fájdalommentes,...
Kovács Attila könyvajánlója

Kovács Attila könyvajánlója

Asztrológia, asztrológiai pszichológia, pszichológiai asztrológia, és a pszichológia tárgyköréhez tartozó könyvek válogatott felsorolása. Pszichológiai asztrológia, Asztrológiai pszichológia könyvek: Alan Oken, Bernd A. Mertz, Brigitte Hamann, Erin Sullivan, Fritz Reimann, Ingrid Zinnel, Karen Hamaker - Zondag, Matjaz Regovec, Orosz László, Peter Orban, Rákos Péter, Stephen Arroyo, Wilfried Schütz, Harald Krüger könyvei címmel együtt felsorolva.

Bertalan Éva könyvajánlója

Bertalan Éva könyvajánlója

Wilfried Nelles: Az életben nincs visszaút - Nagyon izgalmas filozófiai, de mégis közérthető könyv. Mindenkinek érdemes elolvasni, akit érdekel az ember tudata és az emberi tudat evolúciója. Minden tanácsadónak szíves figyelmébe ajánlom. Bertalan Éva: Életkönyv - A múlt, jelen és jövő megértése a horoszkópból, Az életóra technika gyakorlata, és a születési idő pontosítása, A személyiségi és lelki fejlődés állomásai, Asztrológiai életrajz készítése. Wilfried Schütz: Az emberi játszmák - Az emberi lét és az asztrológia kapcsolata. A mű egy új, és meglepően világos képet ad az asztrológia spirituális dimenziójáról. Az állatövi jegyeket és házakat eredeti jelentésükben mutatja meg, és gyakorlati példákkal teszi érhetővé, hogyan értelmezzük a horoszkópot spirituális-pszichológiai szempontból. Wilfried Schütz: Egészség az asztrológia tükrében - A könyv nagy felismerések élményéhez juttatja az olvasót, és még azok számára is érthető, akik a betegségek pszichológiai okaira kíváncsiak, de nem, vagy alig rendelkeznek asztrológiai ismeretekkel. Wilfried Nelles: Jóban-rosszban - A könyv minden párkapcsolati problémában élő ember tanácsadója ahhoz, hogy megértse, mi történik és miért.

Jegyek és játszmák

Jegyek és játszmák

Jegyek és játszmák - Tranzakcióanalízis és asztrológia Jegyek és játszmák - Tranzakcióanalízis és asztrológia című könyv tartalma: A tranzakcióanalízis és a humanisztikus asztrológia egybehangzó megállapítása szerint emberi játszmáinkat a bennünk élő pszichológiai és asztrológiai archetípusok, az úgynevezett én-állapotok indítják. Ezeket a belső szereplőket mutatja be a könyv, feltárva a szerepszemélyiségek sajátos motivációit, emberi gyengéit, titkos mozgatórugóit.

Lilith, istennő vagy démon?

Lilith, istennő vagy démon?

Megjelent Birtalan Eszter: Lilith, istennő vagy démon? (Tuan kiadó, 2009) című könyve, amely a párkapcsolati hatalmi játszmák típusait jellemzi a Fekete Hold jegyekben elfoglalt helye alapján. A mű egyszerre elméleti csemege és gyakorlati kézikönyv, amely mindenki számára könnyen és egyszerűen segít tájékozódni kapcsolataink útvesztőjében. Az elméleti leírásokat követő valós élettörténetek pedig testközelbe hozzák az adott problémakört. A könyv kedvezményesen megrendelhető: a www.tuan.hu weboldalon, illetve engedménnyel megvásárolható az írónőtől asztrológiai elemzésre való bejelentkezés esetén.

Tuti menü