Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Jung és az asztrológia képes leírás - Pszichológiai asztrológia.tlap.hu
részletek »

Jung és az asztrológia - Pszichológiai asztrológia.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: pszichologiai-asztrologia.tlap.hu » Jung és az asztrológia
Keresés
Találatok száma - 4 db
Jung és az asztrológia

Jung és az asztrológia

Carl Gustav Jung egyszer (1962) azt mondta: Az asztrológia képviseli az antik világ pszichológiai tudásának az összegzését. Mégis a tény az, hogy nagyon kevés dolog volt az 1960-as évek előtt az asztrológiában, ami bármilyen formában is hasonlít ahhoz, amit ma pszichológiainak nevezünk.

Kulcs az álmokhoz

Kulcs az álmokhoz

Álmunkban furábbnál furább képek jelennek meg a fejünkben, olyan lények, terek, tárgyak, amelyekkel a hétköznapokban sose találkoznánk, mégsem csodálkozunk rajtuk, mert akkor és ott magától értetődőnek tűnnek. Vagy éppen hétköznapi dolgok, mégis olyan érzelemtartalommal, hogy leizzadva, kimerülve, levegőért kapkodva ébredünk, pedig ha elmeséljük az álmunkat, nincs benne semmi különös... Ez azért lehetséges, mert az álmaink szimbólumokban jelennek meg. C. G. Jung svájci pszichiáter szerint ezek a szimbólumok a tudattalanunk jelzőrendszeréből valók, és ez a jelzőrendszer ősidők óta létezik és generációról generációra száll. Jung ezt a kollektív tudattalannal magyarázza, mely helytől és időtől függetlenül mindannyiunknak rendelkezésére áll és bárki meríthet, és merít is belőle. Az álmainkban szereplő szimbólumok tehát javarészt ugyanazt jelentik mindannyiunk számára.

Jung és az álmok

Jung és az álmok

Az emberi lélek egyik legnagyobb szakértője Carl Jung az 1800-as évek végén alkotta meg téziseit az álmok által hordozott szimbólumokról. Okfejtései a mai napig alapját képezik a pszichológiai kutatásoknak. A rejtélyes lélek kutatói: Carl Jung 1875-ben született, és kezdetben Sigmund Freud-tól tanulta az elme rejtélyeit. Mindketten kiemelkedő tudósoknak tekinthetők az álomkutatásban és álomfejtésben. Annak ellenére, hogy szakmai pályájuk számos hasonló vonást rejt, a munkásságuk során kialakult elméleteik rendkívül különbözőek. Habár mindketten úgy gondolják, hogy a 'tudatalatti' egy valós létező dolog, a 'kollektív tudattalan' meghatározásában már nem értettek egyet.

Pszichológiai asztrológia magazin hírek
Mi derül ki a párkapcsolatról a horoszkóp alapján? Kérdések és válaszok!
Mi derül ki a párkapcsolatról a... Összegyűjtöttem azokat a gyakori kérdéseket, amelyek az évek során felmerülnek, ha párkapcsolati elemzésről, párhoroszkópról van szó. Bevallom, vannak köztük általam megválaszolhatatlannak tartott kérdések is, sőt olyanok is, amelyeket meg lehetne ugyan válaszolni, de nem hinném, hogy előrébb mozdítaná a két ember szerelmi ügyét. A 18-as szám a kérdések...
Az elválasztódás idejét éljük!
Az elválasztódás idejét éljük! A Szaturnusz égi útjának következő fázisába a Skorpió csillagkép előterébe...
Válság? Változz és változtass!
Válság? Változz és változtass! „Azok az emberek, akik csak akkor akarnak meggyógyulni, ha az fájdalommentes,...
Jung tipológiája

Jung tipológiája

A Jungi tipológia két oldalról közelíti meg az emberi típusok kérdését Egyrészt Jung szerint az embereket hajtó nagy számú motiváció dacára két alapvető pszichés beállítódást, attitűdöt lehet megkülönböztetni az extroverziót és az introverziót. Az első csoporthoz olyan emberek tartoznak akiknek a motivációja főleg kifelé a külvilági tárgyak az objektum felé kapcsolódik, a második csoporthoz pedig olyanok akiknek a motivációja befelé, a saját szubjektumuk felé irányul. Így az extrovertált emberek könnyen tudnak a külső környezethez alkalmazkodni, figyelmük főleg a tárgyakra, és a tárgyakkal végezhető cselekedetekre irányul. Vonzza az ismeretlen, vállalkozó szellemű emberek. Az introvertált embert ezzel szemben inkább töprengő alkat, fél az ismeretlen tárgyaktól, az újdonságoktól.

Tuti menü