Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Asztrológia és játszmaelmélet képes leírás - Pszichológiai asztrológia.tlap.hu
részletek »

Asztrológia és játszmaelmélet - Pszichológiai asztrológia.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: pszichologiai-asztrologia.tlap.hu » Asztrológia és játszmaelmélet
Keresés
Találatok száma - 5 db
A Kos játszmája

A Kos játszmája

Az asztrológia és a pszichológia kapcsolata az ember személyiségében. A 12 csillagjegy belső motivációit tárjuk fel az asztrológia és a pszichológia szemszögéből. Elsőként a Kossal ismerkedünk meg közelebbről.

A jegyek játszmái

A jegyek játszmái

Mindenki képes arra, hogy maszkok mögé bújva, hamis szerepeket játsszon. Ha valaki nem talál önmagára, akkor ez a veszély hatványozottabban fenn áll. A játszma minden jegy esetében egy zsákutca, melyből igen nehéz kikeveredni. Persze, soha nem késő. Szeretnél még több érdekességet olvasni a témában? Akkor feltétlenül vásárold meg ezt a könyvet: Willfried Schütz: Az emberi játszmák Az emberi lét és az aszrológia kapcsolata. A mű egy új, és meglepően világos képet ad az asztrológia spirituális dimenziójáról. Az állatövi jegyeket és házakat eredeti jelentésükben mutatja meg, és gyakorlati példákkal teszi érthetővé, hogyan értelmezzük a horoszkópot spirituális-pszichológiai szempontból.

Emberi játszmák

Emberi játszmák

Életem egyik meghatározó pillanata volt, mikor felfedeztem az emberi játszmák tényét, és azok működési mechanizmusát. Ez egy rendkívül érdekes, sokszínű témakör, ami igen messzire nyúlik, ezért most csak a felszínt kaparászom meg. Az emberek nem szeretnek sokat olvasni:-) Ha valaki olvasta a 'Mennyei próféciákat' vagy a számomra legtöbbet nyújtó művet a 'Mit keresett Isten a nappalimban' című remekbe szabott alkotást, akkor már tudja, mik azok a játszmák, és miben gyökereznek. A legfontosabb tény, hogy az emberek csak nagyon kevés kivételtől eltekintve egymás energiájából táplálkoznak. A táplálékból szerzett energia, kevés volna a túléléshez, ezért többnyire a játszma fegyverével igyekszünk energiához jutni. Hihetetlen, de mindennapjaink túlnyomó részében játszunk. Szerepet játszunk, ami messze távol áll valós énünk tényleges megnyilatkozásától, ám a születésünktől belénk diktált társadalmi, szülői elvárások, minták, sztereotípiák vastagon rakódtak igaz valónkra.

Pszichológiai asztrológia magazin hírek
Mi derül ki a párkapcsolatról a horoszkóp alapján? Kérdések és válaszok!
Mi derül ki a párkapcsolatról a... Összegyűjtöttem azokat a gyakori kérdéseket, amelyek az évek során felmerülnek, ha párkapcsolati elemzésről, párhoroszkópról van szó. Bevallom, vannak köztük általam megválaszolhatatlannak tartott kérdések is, sőt olyanok is, amelyeket meg lehetne ugyan válaszolni, de nem hinném, hogy előrébb mozdítaná a két ember szerelmi ügyét. A 18-as szám a kérdések...
Az elválasztódás idejét éljük!
Az elválasztódás idejét éljük! A Szaturnusz égi útjának következő fázisába a Skorpió csillagkép előterébe...
Válság? Változz és változtass!
Válság? Változz és változtass! „Azok az emberek, akik csak akkor akarnak meggyógyulni, ha az fájdalommentes,...
Játszmák és álarcok

Játszmák és álarcok

Én-állapotokkal dolgozni izgalmas, fordulatos, ám hallatlan figyelmet és felkészültséget igénylő munka. Tapasztalatom szerint az emberi problémák csupán elenyésző százaléka írható az egyes én állapotok számlájára; azok - mint azt a korábbi fejezetekben vizsgáltuk - legtöbbször az én állapotok között, azok viszonyában keletkeznek. S bár mindkét esetben a problémamintázat legalább olyan sokszínű, mint az élet maga, megpróbálok az elkövetkezőkben - a teljesség igénye nélkül - áttekintést adni azok főbb jellemzőiről. A monokróm állapot: Ha az én jelölők azonos elemi minőségben (tűz, föld, levegő, víz), még inkább ha azonos jegyben helyezkednek el, az gyakran önmagában számtalan probléma forrását jelenti - igaz, elsősorban nem a szülött, hanem annak környezete számára.

Mindennapi játszmáink

Mindennapi játszmáink

Mennyire illeszkedik a humanisztikus asztrológia emberképe Eric Berne játszmaelméletéhez? Szinte minden lényeges ponton. Ennek oka valószínűleg az, hogy mindkét rendszer a társas viselkedés, az emberi működés gyakorlati megfigyelésén alapul. Eric Berne, aki pszichoanalitikusként indult, a későbbiekben, elméletalkotó munkássága során sem szakadt el a magával hozott strukturális és dinamikus szemlélettől. Vagyis attól, hogy az emberi psziché nem az érzelmek, szándékok, emlékek és késztetések kaotikus gomolygása, hanem sokkal inkább meghatározott szerepű személyiségrészek együttműködése, harca, játéka, vagyis dinamikája. A strukturális szemléletet pedig a személyiség összetevői között megfigyelhető alá- és fölérendeltség jelenti. A humanisztikus asztrológia pszichéről alkotott modellje ezzel szinte szóról szóra megegyezik. A horoszkóp köre, ami valójában a személyiség köre, egymástól független, önálló és teljes belső szerepeket rajzol körül: ezek a planéták. E szerepek működésmódját, egymáshoz való viszonyát a jegyek, a fényszögek és az asztrológiai házak segítségével értelmezhetjük. Más és más nyelven ugyan, de a két rendszer ugyanazt a belső világot írja le.

Tuti menü