Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Asztrológia és árnyék képes leírás - Pszichológiai asztrológia.tlap.hu
részletek »

Asztrológia és árnyék - Pszichológiai asztrológia.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: pszichologiai-asztrologia.tlap.hu » Asztrológia és árnyék
Keresés
Találatok száma - 4 db
Árnyék az asztrológiában

Árnyék az asztrológiában

Az árnyékszemélyiség énünk 'sötét oldala', amivel foglalkoznunk kell, nem ildomos elhallgattatnunk, vagy letagadnunk. Személyiségfejlődésünk egyik központi témája az árnyékunkkal való szembesülés és munka, hiszen az árnyék tudatosítása nélkül nem lenne teljes a személyiségünk. Az árnyékkal való foglalkozás egy terápiás folyamat, ahol a félelmeinkkel, indulatainkkal, vágyainkkal nézünk szembe, ebben az estben elkerülhetetlen önmagunk és múltunk 'sötét' titkainak újraélése - felfedezése, hogy 'negatívumainkat' képesek legyünk integrálni, és személyiségünk fejlődéséhez felhasználni.

Zseniális árnyék-ének

Zseniális árnyék-ének

Egyáltalán nem kell baj legyen az, és értelmes emberek előtt nem szabad az asztrológusnak elveszítenie a hitelét az által, hogy pozitív példaadásként, a nyilvánosságra hozza a saját sors-problémáinak a megoldásait. Az árnyék-én jelenségéről először Hamvas Béla Scientia Sacra-jaban olvastam, persze, az egyetemes Spirituális Hagyomány és az Asztrológia kapcsolatánál, illetve itt, az Ikrek konstelláció általam először olvasott metafizikai értelmezésénél.

Jung és az árnyék

Jung és az árnyék

A grofi terápiában az egyén először az árnyékával' konfrontálódik - így nevezte Jung lelkünk elfojtott, meg- és letagadott részeit. Csak aki az árnyékot befogadta és elfogadta jelenlétét, éli meg az átalakulás folyamatát, amely összeköti őt transzcendens lényével. Jung az árnyékot' a személyiség alsóbbrendű részének tartja. Minden olyan személyes tulajdonságunkat, amelyeket nem élünk meg, mivel tudatosan választott életformánkkal nem összeegyeztethetők, és amelyek egy ellenkező tendenciával rész-személyiséggé szerveződnek egybe a tudattalanban, nevezzük árnyéknak.

Pszichológiai asztrológia magazin hírek
Mi derül ki a párkapcsolatról a horoszkóp alapján? Kérdések és válaszok!
Mi derül ki a párkapcsolatról a... Összegyűjtöttem azokat a gyakori kérdéseket, amelyek az évek során felmerülnek, ha párkapcsolati elemzésről, párhoroszkópról van szó. Bevallom, vannak köztük általam megválaszolhatatlannak tartott kérdések is, sőt olyanok is, amelyeket meg lehetne ugyan válaszolni, de nem hinném, hogy előrébb mozdítaná a két ember szerelmi ügyét. A 18-as szám a kérdések...
Az elválasztódás idejét éljük!
Az elválasztódás idejét éljük! A Szaturnusz égi útjának következő fázisába a Skorpió csillagkép előterébe...
Válság? Változz és változtass!
Válság? Változz és változtass! „Azok az emberek, akik csak akkor akarnak meggyógyulni, ha az fájdalommentes,...
A szorongás fényszögei

A szorongás fényszögei

Egy figyelemre méltó szerző, méltatlanul elfeledett írása, mely 1995-ben jelent meg több más tanulmánnyal együtt a Magyar Könyvklub kiadásában. Magát a szorongás fogalmát kell előbb tisztáznunk ahhoz, hogy a radix értelmezésében a horoszkóp szorongást jelző fényszögeivel foglalkozhassunk. Először is világosan meg kell különböztetnünk egymástól a szorongást és a félelmet. Egyezzünk meg abban, hogy a félelem a tudathoz, szorongás ezzel szemben a tudattalanhoz tartozik. A két fogalom a köznyelvben sajnos annyira összekeveredett, hogy azokat hol ennek, hol annak az állapotnak a megjelölésére használják. A szorongás, még ha elsőre paradoxnak is tűnik a kijelentés, a tudáson alapul. Mégpedig az állatok előtt teljességgel idegen vég, a befejezés ismeretén. Az állatok nem tudják, hogy elpusztulnak, az ember azonban tisztában van ezzel - ez eredendő terhe. Az állatok ismerik a veszély esetén jelentkező halálos félelmet, az embert azonban kezdettől fogva nyomasztja a haláltól való szorongása, az élet korlátozottságának tudata. A végről való tudása. A szorongás tehát, annak ellenére, hogy tudáson alapul, egy meghatározhatatlan valami. Ádám és Éva bibliai története pontosan ezt fejezi ki: mindketten esznek a tudás fájának gyümölcséből, s e tudás miatt valamennyi ember kikerül a Paradicsomból, míg más élőlények továbbra is ott maradhatnak.

Tuti menü